İçgörü: Müşteri Geri Bildiriminden Aksiyona (İMGA)
LCW Dijital Teknoloji Arge Pazarlama A.Ş.
İçgörü: Müşteri Geri Bildiriminden Aksiyona (İMGA)
Proje İçeriği
Proje, yapay zeka kullanılarak müşteri temaslarının sınıflandırılmasını, sentiment analizinin yapılmasını ve zamana göre trendlerin takibini sağlar. Geliş kanallarına (örn. çağrı merkezi, e-posta) ve marketplace markalarına göre temas yoğunluğu analiz edilir. Ayrıca, her bir müşteri teması uygun başlıklarla eşleştirilerek veri düzenliliği sağlanır. Bu sayede, müşterilerin geri bildirimlerini derinlemesine anlayarak onların beklenti ve ihtiyaçlarına proaktif çözümler sunmak mümkün hale gelir. Projenin nihai hedefi, müşterilerle daha anlamlı bir bağ kurarak memnuniyetlerini artırmak ve müşteri deneyimini kusursuz bir seviyeye taşımak adına dijital ürün yönetimi süreçlerinde etkinlik sağlamaktır.
Projenin Amacı
Proje, kurum içindeki dijital ürün yönetimi ve müşteri hizmetleri süreçlerini iyileştirmek ve ürün yol haritalarını oluştururken müşteri geri bildirimlerini daha hızlı analiz edip aksiyon almayı sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Teknik anlamda yeni hizmet sağlamış oldu.
Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
Yapay zeka destekli sentiment analizi ile müşteri iç görülerinin dinamik ve otomatik sınıflandırılması, zamana dayalı trend takibi ve konu başlığı eşleştirme süreçlerindeki otomasyon. Pahalı insan kaynağının manuel bir şekilde saatler ayırarak gözle kontrol edilerek müşteri yorumlarını incelemesi yerine yapay zeka ile eksiksiz, daha doğru analiz edilmiş çıktıların üretilmesi.
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Dijital ürün yönetimi, müşteri hizmetleri, müşteri iç görü ekibi, operasyon, veri analitiği ve strateji bölümleri.
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
Evet, proje sürecinde üst yönetimden destek alındı. Projenin önemi üst yönetim tarafından proje ekibine hissettirildi. Çalışmanın fayda sağlaması için gerekli teşvik sağlandı.
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
Evet. Analiz sonuçları arasında müşteri temaslarının pozitif, negatif ve nötr oranlarındaki değişimler, temas yoğunlukları ve süreç iyileştirme metrikleri ölçülebiliyor.
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
9 kişi (1 proje yöneticisi, 1 veri bilimci, 1 iş analisti, 1 yazılım mühendisi, 2 ürün yöneticisi, 3 üst yönetici).
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
Microsoft
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
PowerBI, Azure Open AI, SQL Server