TAV Technologies Virtualport
Tav Bilişim Hizmetleri A.Ş.
TAV Technologies Virtualport

Proje İçeriği
Havalimanlarında kullanılan teknolojilerin ve yazılımların tanıtımı, doğası gereği soyut ve karmaşık olduğundan, potansiyel müşteriler ve mevcut kullanıcılar bu sistemlerin işlevlerini anlamakta güçlük çekiyordu. Geleneksel yöntemlerle, havalimanındaki teknolojilerin sunduğu faydaları net bir şekilde aktarmak oldukça zordu, bu da sistemlerin ne işe yaradığını kavramayı daha da zorlaştırıyordu. TAV Technologies Virtualport, bu sorunu çözmek için AI teknolojileri kullanılarak geliştirilen bir dijital havalimanı platformudur. Bu platform, havalimanı teknolojilerini görsel ve işitsel bir şekilde tanıtarak, kullanıcıların karmaşık yazılımları daha kolay anlamasını ve teknolojilerin havalimanının hangi alanlarında kullanıldığını fark etmesini sağlar. Yenilikçi yaklaşımıyla Virtualport, teknolojilerin anlaşılmasını modern ve etkileşimli bir hale getirmeyi hedeflemektedir.
Projenin Amacı
Projemizle TAV Technologies için yeni bir dijital kanal yarattık. Web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız dışında potansiyel müşterilerin bize ulaşarak, hizmetlerimizi öğrenebileceği bu platform sayesinde pazarlama iletişimini,sektörde bir ilk olarak, AI teknolojilerini kullanarak yaptık.
Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)
TAV Technologies Virtualport, kullanıcıların havalimanı teknolojilerini daha anlaşılır ve etkileşimli bir şekilde keşfetmesini sağlayan yenilikçi bir sanal dijital havalimanı platformudur. Yapay zeka destekli avatarlar ve 3D grafiklerle donatılan bu ortam, üretken yapay zeka ile oluşturulmuş havalimanı sahneleri içinde ziyaretçilere sanal bir tur sunar. Bu tur sırasında, teknolojilerin nasıl çalıştığı görsel ve işitsel anlatımlarla kullanıcıya net bir şekilde aktarılır. Virtualport, kullanıcıların bu sistemleri daha kolay anlamalarına yardımcı olurken, dijital kanallar üzerinden potansiyel müşterilerle daha güçlü bir etkileşim kurulmasını sağlar.
Sektörde bir ilk olan bu etkileşimli platform, havalimanı teknolojilerinin tanıtımını yeniden tanımlayarak pazarlama iletişimi anlamında öncü bir rol üstlenmektedir. Ayrıca, gelişime açık yapısı sayesinde farklı sektörlerin ihtiyaçlarına uyarlanabilir ve kullanım alanı genişletilebilir, böylece daha fazla alanda yenilikçi çözümler sunabilir. Platforma yeni sahneler eklenebilir veya farklı dil seçenekleri olan avatarlar ihtiyaca göre yaratılabilir.
Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)
Proje kurum içerisinde pazarlama, satış ve İnsan Kaynakları birimlerine doğrudan fayda sağlamıştır. Pazarlama açısından hedef kitle ile iletişim, satış açısından potansiyel müşteri ile etkileşim, İnsan Kaynakları açısından da yeni başlayan çalışanlara ürün portfoyünü tanıtım gibi faydaları olmuştur.
Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?
Proje inovatif bir yaklaşım sunduğu için şirketin üst yönetimi tarafından desteklenmiştir.
Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)
Virtualport, havalimanı teknolojilerini daha anlaşılır hale getirerek hem verimlilik hem de etkileşim sağladı. Müşteriler, potansiyel müşteriler ve çalışanlar, bu platform sayesinde karmaşık teknolojiler hakkında daha kapsamlı bilgiler elde etti. Etkileşimli bir deneyim sunan Virtualport, geleneksel tanıtım yöntemlerine kıyasla ilgi çekici bir dijital deneyim sundu.
Ayrıca, platform dijital pazarlama ve insan kaynaları süreçlerine entegre edilerek hem satış hem de çalışan eğitimlerinde şirket portföyünün tanıtılmasında kolaylık sağladı. Platform, global sektörel fuarlarda stant alanlarına entegre edilerek katılımcılara yenilikçi ve etkileyici bir deneyim sundu. Platformun devreye alınmasından kısa bir süre sonra 10.000’e yakın ziyaretçiye ulaşması, sağladığı faydanın somut bir göstergesi oldu.
Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
Projede, Pazarlama biriminden üç, yazılım biriminden iki, kullanıcı deneyimi biriminden iki, ürün yönetimi biriminden iki kişi olmak üzere toplam dokuz kişi aktif rol almıştır.
Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.
Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)
Midjourney AI ile havalimanı ortamları yaratılırken, Three.js JavaScript kütüphanesi ile 3D görseller oluşturulmuştur.